Vandaag is de Nieuwe Pinarello Dogma F10 voorgesteld. In één van de vorige blogposts hadden we het nog over oude F8 die Team Sky naar een nieuwe Tour de France zege zou helpen dit jaar. Daar zat ik dus helemaal naast, het zal deze vernieuwde F10 zijn, waarmee de Sky renners mogen pronken.

Op het eerste zicht lijkt deze F10 heel erg op z’ voorganger de F8, toch beweert Pinarello dat het vernieuwde frame 6,5% lichter is, 7,1% stijver en 12,5% aerodynamischer moeten zijn. Dat laatste zou gelden over de driehoek tussen de top tube en water bidons.

Pinarello Dogma F10 – Magma
Pinarello Dogma F10 – Black Lava

Als je zelf een stevige spaarpot hebt of een bereidt bent een extra lening aan te gaan, dan kan je de F10 aanschaffen in één van de 8 uitvoeringen. Ik ga er verder niet over uitweiden. Het lijkt echt een kickass fiets, ik wou dat ik hem al getest had en je wat meer insights kon bieden, maar helaas. Je kan alle info vinden op de vernieuwde Pinarello site.

Pinarello DOGMA F10 emotional from Cicli Pinarello SpA on Vimeo.